Från en igenvuxen skogstomt till en byggplats, för att sedan bli ett hem för vår familj. Följ med förvandlingen.


torsdag 11 augusti 2011

Laminat

Vi har beslutat att lägga laminat istället för parkett.
Har parkett i vår nuvarande lägenhet och det får nog lite stryk av barnens lekar.
Speciellt Liam som ivrig vill spela lite sähly inomhus.
(Jag vet, vi borde inte låta honom göra det)
Dessutom har vi ju golvvärme i hela huset,
så golvet borde inte kännas kallt.

Vi har sett på olika alternativ.
Vi vill ha en ganska så vit färg,
med grå ton,
men det har inte varit lätt att hitta någon vi är nöjda med.
I K-Rauta har vi nu hittat detta.Den är alltså inte gulaktig som bilderna kanske visar.
Ytan är inte helt slät, vilket är perfekt.
Alla svettiga fotmärken borde inte synas
och så är det inte halt.
Priset är dessutom i vår smak :)
Borde kanske googla lite om erfarenheter om detta märke
Men får det bara negativ kritik så vet jag inte vad vi gör,
för andra har vi inte hittat som vi sku vilja ha.

6 kommentarer:

 1. Den ser ju fin ut! Har den såna där "viisteitä" (de där mörkare fårorna) eller är det bara att det är tre bitar som inte sitter fast i varandra?

  Jag spanade också in några Egger-modeller på Starkki, men skippade dem sen för att de var oljade i ytan (vilkt iofs ger en härlig känsla) så de verkade dra i sig smuts ganska effektivt. Har inte hört nån feedback på märket annars jag heller...

  SvaraRadera
 2. Dom är alla tre ihop.

  Menar du att dom är svåra att hålla rena om de är oljade?? Det låter inte bra. Nu kommer jag inte ihåg om just denna hade sådan yta. Måste kolla upp saken.

  SvaraRadera
 3. Nej Anu, nu förstod jag vad du menade med din fråga :) det är tre skilda bräden som inte är fast i varandra. Sådan springor blir det inte sen...

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Jag halkade in här på bloggen via en länk och såg funderingarna om Egger så jag tänkte jag kan ge en kommentar om våra erfarenheter om märket.

  Vi bor i vårt nya stenhus sedan feb-11 och har laminat (Egger Megafloor Alpenlärche Sand från Starkki)i alla sovrum samt i tv-aulan (i huset bor mor, far + två pojkar 4 o 7 år). Jag är mycket nöjd med pris-kvalitet-förhållandet på golvet. Ytan är "oljad" och i och med att den är matt så syns kanske viss smuts lättare än på en blank men något större problem tycker jag inte att det är. Golvet har inte blivit tvättat många gånger sedan flytten, kan jag avslöja ...

  Fast laminatgolv annars är hårt och håller bra så kan man vid monteringen slå loss flisor i kanterna om man har otur så där gäller det att vara noggrann. Vid flytten lyckades någon också tappa en möbel så att det blev ett hål i laminaten. Det var lyckligtvis på ett väl dolt ställe.

  Jag resonerade som så att om jag väljer ett förmånligt laminat så kan jag i värsta fall ha råd att byta ut det efter några år om det blir fult t ex i barnens rum. Än så länge märks det dock ingenting så jag är helt nöjd med mitt val.

  Lycka till med byggprojektet!

  Majvor
  (majtessa at gmail dot com)

  SvaraRadera
 5. Hej Majvor.
  Tack för din kommentar. Syns faktiskt smuts bättre på matt yta? Jag har rikit fått en sådan känsla att åtminstone vanligt dam sku synas bättre på släta blanka ytor.
  Har ni golvvärme? Hur tyckte du att golvet kändes under vintermånaderna? Vissa tycker att laminaten änd känns kalla, medan andra sen igen är nöjda med värmen från golvet.
  Många frågaor dyker upp hela tiden... Hur ska man vet vad som är bäst. Alla har så olika erfarenheter.
  Kom gärns igen med dina erfarenheter, det är roligt att höra.

  SvaraRadera
 6. Hej igen
  Angående smuts: jo, jag tror också att dammråttorna dansar snabbare på blanka golv. På det matta syns främst sådan smuts som fastnar, tex märken efter smutsiga fötter el vattenfläckar, och då främst i vissa ljusvinklar, tex motljus. Men jag är nog väldigt nöjd med matt och skulle inte byta ut det pga smutsproblematik. Har som sagt inte sett något större behov att tvätta golvet väldigt ofta. I vår golvfärg smälter fläckar och damm in ganska bra ...:)

  Vi har golvvärme och golvet var nog alldeles tillräckligt varmt på vintern, kallt var det absolut inte. Jag kan tänka mig att värmen i ett trägolv känns lite mer "äkta", laminatet är ju trots allt en hel del plast. Men jag har också bott i hus med laminat utan golvvärme där jag frös om fötterna, hos oss är det inte så.

  Vi har också en hel del klinkers och det leder ju värme suveränt så där märker man nog en skillnad. Värmen blir jämnare då den lagras i plattorna.

  Det är bara att fråga på om det kommer andra frågor.:)

  Majvor

  SvaraRadera