Från en igenvuxen skogstomt till en byggplats, för att sedan bli ett hem för vår familj. Följ med förvandlingen.


tisdag 1 juli 2014

Kolmården

Lovade skriva om Kolmården. 

Vi tog oss dit med en hyrd bil, vilket var ett bra beslut. Lätt att hitta dit och inte för lång väg, ganska exakt 1,5 h. En lite splitterny bil var det.


Betalning av biljetten gick smidigt i automaten.

Nu var det dags att entra området.


Går lite in på detalj så att ni som planerat åka dit kan få lite tips. Vi anlände 10.30. Beslöt oss för att hå rutten med start till vänster där Bamseområdet fanns. Barnen fick lite springa av sig i området med olika banor och hinder. En liten karusell fanns också.

        

        

Björnpappan låg och vaktade över sina tre lekande ungar. De var roliga att se på.

        

Strax därefter kom lantgården dit man fick gå in och klappa getterna. Ett stort plus för detta. Fanns många små ungar.


Första uppvisningen vi såg var rovfåglarna. Lönar sig absolut att se. Fåglarna flyger fritt över dig. 

         


Vi kollade in djur efter djur och vädret var passligt svalt så djuren rörde sig mycket och var synliga. Endast lodjuret som vi inte fick syn på.


        

Följande visning som det lönsr sig att se är delfinerna. Här var det svårt att få bra bilder.Vid delfinshowen fanns en berg-och dalbana som jag testade med Christina. Det var skoj. Ingen hemsk kö heller. Fanns också ett vikingaskepp.

Här efter var det dags för safari i luften. Ca en halv timme räckte denna luftfärd. Ingen kö var här. 

       

Kameran skall man ha redo så man kan knäppa nån bild då man får syn på dem. Här kan det löna sig med en bra zoom och inte endast telefon som jag hade.
Tillbaka på marken. Shimpanserna var roliga. Denna varelse försökte med en käpp "fiska" upp ett citronskal som låg i vattnet. Inte så dumma apor.

        

Härifrån valde vi att gå lite tillbaka för att se på sälshowen. Tackar Jamilah för detta, hon önskade se den och jag hade tänkt att vi skippar den. Showen var hur rolig som helst. De hade både sälar och sjölejon.Nu närmade vi oss elefanten. Det var ett djur jag väntade att se. De råkade ha uppvisning som vi också tittade på. Oj så duktiga djur de är då man lärt in de.


En liten unge hade de också. Den var nästan ett år nu. 


        

Ett annat stort djur som jag tror att jag aldrig sett i verkligheten var noshörningen. Tre sådana hade de.


Ett annat djur på savannen är zebran med så ljuvliga ränder.


Efter savannen kom öknen. Där pågick berättelse om bl.a. kameler.


Vid det här skede var klockan ca 16.30 och vi började alla vara trötta. Då barnen såg denna park på vägen till utgången så fick de sprätt i benen igen. Vilken mäktig park. Rutschbanorna var de häftigaste.


Klockan var närmare 17.30 då vi startade hemåt. Kl 18 stängs området. Aldrig fick vi brått till nåt ställe, i lugn och ro kunde man njuta av djuren och gå på uppvisningarna. 

Maten åt vi efter att vi sett på tigrarna. Vi valde lunchstället med buffe. Fanns dock några till att välja mellan, vanlig snabbmat eller thai-liknande. De kommer ganska efter varandra. Vi såg att många hade stora picknick korgar med sig. Man kunde hyra dragvagnar som de transporterade sitt pick och pack i. Vi hade endast dricka med och lite godis.

Glasskiosker kommer med jämna mellanrum. 

Visst är inträdet ganska högt, men för oss var det nog värt det. Kan kanske kännas annorlunda ifall att många djur gömmer sig. Vi hade nog så tur med det.

Ett fin utfärd på alla vis.


1 kommentar:

  1. Det var en riktigt trevlig dag på alla sätt!

    SvaraRadera