Från en igenvuxen skogstomt till en byggplats, för att sedan bli ett hem för vår familj. Följ med förvandlingen.


lördag 5 juli 2014

8 timmars arbete

Hade bestämt att idag skall det bäras sten (igen). Grävmaskinen hade gjort mur av stora stenar, men på nedre sidan behövdes det fyllas med något för att se bra ut.

Har vissa områden som skall bli täckta av sten, vissa med blommor.

Före:


Efter:


Blommarna ser lite hängande ut ännu, men hoppas de tar sig. På höger sida av stenranden så fattas ännu blommor.


Längs muren mot söder blir det endast stenar. 

Före:


Efter (fotat från andra hållet, men alltså fyllt hela vägen bakom granen också):


Före:


Efter:


Funderar hur mycket sten jag riktigt samlat/burit/radat. Har kört runt med fyrhjulingen och samlat alla stenar från den egna tomten. 


Gården mot norr har vi lite tänkt lämna till nästa år eller hösten, men kunde inte låta bli att lite fundera på den också idag. Tog fram all styrka jag hade och rullade stenar. På höger sida av stenraden blir det gångväg, så nån typ av sand/sepel/sten kommer dit. På vänstersida funderar jag på lite barrväxter av lägre typ.


Skall samtidigt visa lite bilder vad annat som hänt. Lite på hälft blev det ännu då det visade sig att några lass fyllnadsjord behövs ännu. Nedanom de stora stenarna blir en våning till dit fylllnadsjorden kommer och sen ännu en rad med stenar ännu innan vägen kommer emot. Stenkanten skall fortsätta längs hela myllakanten, men för att lastbilen, som hämtar den fina myllan som kommer under gräsmattan, skall komma närmare för att kippa lasten, så lämnade vi de stenarna ännu.


Området framför terassen börjar vara så torr och packad att den skulle vi kunna fixa klar för sådd. Ser ni att marken är nu äntligen så hög att man kommer lätt ner från terassen. Nu kan man smidigt röra sig. På den gråa sanden skall ännu komma nåt sista lager sand/grus/sten också, men det har vi inte riktigt bestämt ännu, så gräsmattan får vara först i tur.


Ca 8 timmar blev det arbetat idag. Mycket fick jag gjort, så är väldigt nöjd trots att nästan allt vad jag gjort inte syns uppifrån gården. 

1 kommentar:

  1. Duktiga du - det blev så fint! :) Skulle inte själv ha orkat 8h...

    SvaraRadera