Från en igenvuxen skogstomt till en byggplats, för att sedan bli ett hem för vår familj. Följ med förvandlingen.


fredag 10 augusti 2012

Vichygurka

Varje gång jag besöker min mommo och moffa så kommer jag hem med något.
Denna gång var det förutom potatis, även 3 kg gurka.
Oftast har jag själv haft ett lass med "trästockar" åt moffa då han gillar att klyva.
Så vi har lite utbyte :)

Fick smaka på ett nytt recept att lägga in gurkor som var verkligen gott.
Receptet i sig är väldigt gammlat,
men nytt för mig.




För att gurkskivorna skall hållas under vätskan,
så lade jag in små plastburkar under locket som trycker ner gurkskivorna.


Vichygurka

2 kg gurka
0,5 liter ättika
0,7 liter vichy
100 gram salt
400 gram socker
dill

Skiva gurkan och varva den med dill. Häll över blandningen med ättika, vichy, salt och socker.

Ställ i kylskåpet och klar att avnjutas då gurkorna dragit i sig.

6 kommentarer:

  1. Ja tror du ha håsa nu igen. :P u menar säkert salt o socker o int salt o gurka. :D

    SvaraRadera
  2. Vichy gurkor hade vi alltid då jag var liten! Nostalgi :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen :) Jag hade aldrig hört om dessa förut.

      Radera