Från en igenvuxen skogstomt till en byggplats, för att sedan bli ett hem för vår familj. Följ med förvandlingen.


måndag 5 mars 2012

Gardiner till sovrummen

Då vi flyttar in i april börjar kvällarna vara ganska ljusa och speciellt jag behöver gardiner för att göra det mörkare i rummet.

Funderar om jag vill ha persienner eller vanliga rullgardiner.
Persienner ser stiligare ut tycker jag,
men samlar ju en massa damm.

Till vardagsrummet kommer i varje fall persienner.


Har ni kommentarer/erfarenheter?

13 kommentarer:

 1. Visst är det svårt! Men kommer persiennerna emellan fönstren eller kommer de på insidan?! Ifall de är mellan fönstren tycker ja bra du kan välja persienner (då blir de ju inte sååå dammiga) och sen då dekorera med en hissgardin ifall du känner för det! :) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I sovrummen kommer dom utanpå, där går inte fönstren att öppnas (de stora alltså), medan de små kan öppnas (fungerar som nödutgångar). Vill ha samma till dom alla.

   Radera
  2. Oj vad svårt!! Då måste jag säga att jag inte vet vilka som vore bättre, såå svårt! Lycka till :) ps. kanske persienner iallafall....

   Radera
 2. Vi har persienner, de finns mellan fönstrena & har trots att vi bott här snart tre år samlat damm alls. Men persiennerna mörklägger inte sovrummen så mycket som önskat så utöver dem så har vi mörkläggningsgardiner (rullgardiner) i barnens rum. Vi fick nog när barnen började stiga upp kl 5 förra sommaren.

  SvaraRadera
 3. Inte samlat damm skulle det stå...

  SvaraRadera
 4. Vi hade en träpersienn utanpå fönstert i förra lägenheten och det funkade helt ok. Ett minus är dock att om fönstren är breda och persiennen tung, kan mekanismen lätt börja krångla; att den inte orkar med hela tyngden riktigt. Hade det problemet bde i föra hemmet och i mitt arbetsrum på jobbet.

  Till huset har vanliga persienner i de fönster dit man kunde montera dem mellan fönstren, medan till de andra funderar vi på lamellgardiner.

  SvaraRadera
 5. Vi har persienner mellan fönstren i alla rum. Fungerar bra, samlar inte damm. Mörklägger ändå inte så vi kör med mörka gardiner i tillägg på sommaren.

  SvaraRadera
 6. "Skönt" att se att andra också har samma problem :) Vi hade träpersienner i de stora fönstren i vår tidigare lägenhet och gillade dem verkligen. Men precis som Anu skriver, så började mekanismen krångla efter ett tag. Stora träpersienner väger ändå en hel del. Så för vår del lutar det mot lamellgardiner i de stora fönstren och träpersienner i sovrummen. Vi har tänkt begära offert från Sunorek i Estland - de verkar prisvärda och av bra kvalitet om man skall tro Raksakimppa på FB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste också kolla in Sunorek :) Tror vi väljer vita aluminium persienner, så de väger kanske inte lika mycket. Lamellgardiner blir det i varje fall inte hos oss.

   Radera
 7. Ojs vad ni har kommit långt på ett år. Tänk snart får ni flytta in, va ljuvligt för er. Det blir nog så fint, ert hus :-) Mina båda syskon måst ha mörkläggningsrullgardiner i barnenas rum för att dom skall sova då det blir ljusare ute. Jag själv tycker persienner är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är själv också lite beroende av att få det tillräckligt mörkt i sovrummet, så det gäller att fundera nog nu.

   Radera
 8. Hej Jessica. Jag fann din blogg, när jag tittade inkomst till min blogg. Din blogg ser fascinerande ut ock jag ska åtfölja dig. Det gör så bra för min svenska också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du vill följa med vårt projekt!

   Radera